2011. december 19., hétfő

Karácsonyi ajándék 1

Már többször láttam ezt az ajándékötletet és elhatároztam, hogy én is készítek majd a szeretteimnek. December elején ünnepeltük kedves barátnőm és párja esküvőjét. Megragadtuk az alkalmat és barátainknak békés, boldog ünnepeket kívántunk ezzel:


Az üveg tartalma csokis keksz elkészítéséhez ad egy alapot. Ami nem látszik a képen -mert a karácsonyi "csomagolás" elrejt-, hogy a csokidarabokat összetördelve celofánba rakva került a liszt tetejére.
Szeretem amikor sikerül örömet, meglepetést szerezni 1-1 ajándékkal. A visszajelzések alapján úgy érzem ez most sikerült is.
Könnyű elkészíteni, úgyhogy mindenkit csak bíztatni tudok erre. Tehát a recept:

Csokis keksz

20 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
csipet só
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg puha vaj
2 tojás
10 dkg csokoládépasztilla, vagy tört étcsokoládé

A csokoládén kívűl a többi hozzávalót csomómentesre elkeverjük, majd óvatosan a csokoládét is beleforgatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire 1 teáskanálnyi kissé púpozott kis halmocskát teszünk, egymástól távolabb, mert a melegtől a kekszek megnőnek és szétterülnek. 200 fokon  előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, sütőrácson hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá

2011. december 15., csütörtök

Adventi kalendárium 2

Nem tudtam megállni, hogy ne készítsek mézeskalácsot. Amikor begyúrtam a tésztát szembesültem vele, hogy egy kicsit nagyobb adag ez, mint amire én számítottam. A kiszúrkálás alatt eszembe jutott, hogy ebből is lehet adventi kalendáriumot készíteni. A sütést a másfél éves kisfiam délutáni alvásához igazítottam, mondván másfél óra sok mindenre elég... Nem aludt csak 1 órát, ezért a végén együtt szúrkáltuk a tésztát és az uzsonna friss mézeskalács volt. Este Apa-nap volt, így volt időm tojásfehérjés-porcukros mázzal díszíteni. Az egyiket a kedvenc kolléganőm kaptam.

Adventi kalendárium

Az első bejegyzés óta sok idő eltelt, de ezalatt nem voltam tétlen. A karácsonyi készülődés engem is nagy erőkkel sodor előre és azon vettem észre magam, hogy máris itt a Karácsony. Bár az adventi kalendáriumok készítésének az ideje már lejárt, azért megmutatom szép lassan az én alkotásaimat, mivel készült belőle jónéhány.
Négyféle készült. Először a "helytakarékos, szekrénybe beakasztható" kalendáriumot mutatom, amelyet nővérem és öcsémék kaptak.



Tisztítóból kapott fehér vállfára kötözgettem a csomagokat, felül pedig kis szalaggal díszítettem.
A csomagok használt és maradék csomagolópapírból készültek, illetve használtam műanyag gömböket is. A csomagok nincsenek megszámozva, a választás a megajándékozotté. Az ötletet a Praktika magazin novemberi számából vettem.

2011. november 10., csütörtök

Kezdés

Szerettel köszöntelek kedves Olvasó. Örülök, hogy benéztél hozzám, remélem elidőzöl itt és találsz számodra is hasznos alkotásokat.
Érdeklődésem szerteágazó: gyöngyözés, decupage, varrás, kötés, papírmunkák, újrahasznosítás, sütés, zsugorka...
Sokat inspirálódok a neten hasonló blogokat olvasva és kacérkodtam a blogolás elkezdésével is, de eddig halogattam hol ezért, hol azért...
Régóta szeretném én is megmutatni mit alkotok, így legyűrve minden félelmemet és bizonytalanságomat elindítom hát saját "naplómat".

Jó szórakozást kívánok!