2012. július 18., szerda

Itt a cukkini szezon…


Kamaszkoromban nem rajongtam túlságosan a cukkiniért, de megettem. Mondjuk nem túl sok elkészítési módot ismertem: az egyik a rántott formája, ami már gondolatban is macerásnak tűnik számomra az egyesével történő bepanírozásával és kisütésével, amivel persze az egész lakás olajszagú. A másik pedig a cukkinis lecsó, amibe belekockázzuk és ízre majdnem olyan, mintha paprika lenne (legalábbis minket azaz inkább öcsémet annak idején így akartak meggyőzni a lecsó finomságáról és hagyományos voltáról Mosolygó arc )

Azóta már szeretem a cukkinit és többféleképpen elkészítve ettem már, amit majd igyekszem mind összegyűjteni, csak hogy jövőre se feledkezzek meg róluk. Mert a cukkini finom, egészséges és itt van a szezonja. Juhéé

Ennek az ételnek nem is tudom mi a neve. Legyen mondjuk Cukkinis csirke
Az elkészítése igazán könnyű és pillanatok alatt megvan (leszámítva a főzés idejét….)


DSC01777

Hozzávalók (3-4 főre):
2 filézett csirkemell
1 nagyobb fej hagyma
1 közepes cukkini vagy 2-3 saláta cukkini
2 szál répa
tejszín, vagy tejföl
só, bors

 

A cukkinit megtisztítom és nagylyukú reszelőn lereszelve sóval megszórva hagyom állni. A hagymát felkockázom és üvegesre pirítom, a csirkemellet szintén felkockázom és a dinsztelt hagymára teszem egy kis sóval megspékelve, majd fehéredésig sütöm. Felengedem vízzel és hagyom, hogy félig megpuhuljon. Közben a répát is megtisztítom és szintén nagylyukú reszelőn lereszelem. Mikor már félig kész a hús rárakom a zöldségeket és fedő alatt puhára főzöm. Szükség szerint ízesítem, majd a végén tejszínnel vagy tejföllel behabarom.

Mivel én tejföllel sűrítettem, ezért rizst főztem hozzá, de ha tejszínnel készítem legközelebb biztos tésztát főzök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése