2012. június 7., csütörtök

A hónap sütije: Kavart almás süti

 

Tudom, tudom, itt az eperszezon, és valami ilyen finomsággal kéne előrukkolnom, de az az igazság, hogy az a nem kevés eper, amit kaptunk úgy, ahogy volt egészben elfogyott. A kisebb szemekből turmix készült és több már nem is maradt. A tavalyi szezonból maradt alma egy része viszont kásás ízű lett, ami persze már csak sütiként fogyhat el…

Nagyon egyszerű elkészíteni ezt a süti, ami hosszabb idő az az almahámozás és persze a sütés.

Elkészítés:

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és vékonyra szelt almagerezdeket helyezünk rá. Majd a következő masszát öntjük a tetejére.

25 dkg cukrot
3 tojást
2 kávéskanál fahéjat habosra kavarunk, majd
25 dkg lisztet
1 csomag sütőport hozzáadunk és csomómentesre elkeverünk, ezután
30 dkg almát reszelünk bele.
Ezeket összekeverjük és már mehet is a tepsibe az almagerezdek tetejére, majd be a sütőbe. 180 fokon kb. 40 perc, de azért tűpróbát ajánlok mindenkinek.

Ezt a sütit bármikor meg tudnám enni, annyira szeretem és a család körében is kapós volt, mert egy nap alatt elfogyott az egész tepsivel.

 

DSC01549

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése